Hírek »


Mikor térül meg a plusz hőszigetelés?

Mennyi idő alatt térül meg a vastagabb hőszigetelés?

Bár a hőszigetelésnek pénzben nem mérhető előnyei is vannak (komfortérzet), mégis mindig felmerül a kérdés: mikorra térül ez meg nekem? Ez most egyszerűen meghatározható:

Mivel a hőszigetelő rendszer költségeinek döntő többsége – ragasztótapasz, üvegháló, alapozó, vakolat, állványozás, kivitelezés – a hőszigetelés vastagságától független, a megtérülési idő számításánál csak a plusz hőszigetelés költségeivel kell kalkulálnunk.

GRAFIT® REFLEX vastagsága (cm)
Többletköltség*
(Ft)
Többletmegtakarítás*
(Ft/év)
Megtérülés*
(év)
8
48.750,-
17.940,-
2,7
10
97.500,-
29.152,-
3,3
12
146.250,-
35.880,-
4,1

 * átlagos méretű családi ház, 150 m2 falfelület esetén

Jól látható tehát, a plusz hőszigetelés rövid idő alatt megtérül:  3-4 év ! Egy jó minőségű anyagokból, jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer 25-30 évig is szolgálja a ház lakóit. A megtérülés éveit követően a plusz hőszigetelés tiszta hasznot – 12 cm vastagság esetén évente több mint 33.000 forintot – termel. A vastag hőszigetelés további előnye, hogy segít a klímaproblémák megoldásában.

Forrás: austrotherm.hu

Construma nagydíjat kapott az Austrotherm Zenit®

Construma nagydíjat kapott az Austrotherm Zenit®

Sajtótájékoztató keretében adta át Ganczer Gábor a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója és Petró Bálint professzor, a zsűri elnöke az idei Construma újdonság díjakat. Az Ablakcentrum, a Tondach és a Wago mellett az Austrotherm Zenit® nevű terméke is megkapta a kitüntetést.

A hazai fejlesztésű és gyártású, innovatív hőszigetelő anyagot fordított rétegrendű lapostetőkben lehet alkalmazni. Ezekben a szerkezetekben a nagy szilárdságú, nedvességálló hőszigetelés a vízszigetelés fölé kerül, így a sérülékeny vízszigetelés védett lesz a külső behatásoktól. Ez a megoldás a hagyományos egyenes rétegrendnél biztonságosabb, és kedvező hatással van a tető élettartamára. Fordított tetőt passzívházaknál eddig még nem lehetett alkalmazni, mivel az erre a célra használt nedvességálló hőszigetelő lemezek nem álltak rendelkezésre a megfelelő vastagságban. Az új fejlesztésű Austrotherm Zenit® olyan speciális hőszigetelő lemez, ami kiváló hőszigetelő tulajdonságait tartós nedvességhatás mellett is megőrzi, így alkalmas fordított rétegrendű tetők hőszigetelésére. A terméket a maximális 35 centiméteres vastagságban alkalmazva a tető hőátbocsátási tényezője eléri az U = 0,09 W/m2K értéket, ami messzemenőkig kielégíti a passzívházak követelményeit.

 Forrás: austrotherm.hu

Elindult a terranovavakolat.hu!

Miért választottuk hőszigetelő rendszereinkhez az Austrotherm polisztirol lapokat?

Különösen manapság, mikor sokan nem árut, hanem árat vesznek, nem ügyelnek a minőségre, és csak rövidtávú céljaik lebegnek a szemük előtt, ilyenkor különösen fontos, hogy a megbízható termékeket előállító cégek megkülönböztessék magukat azoktól, akik silány áruval házalnak. A neves márkák a vevők bizalmára építenek, és ezt sok munkával és idővel lehet csak elérni.

 A hőszigetelő anyagok területén megszületése óta az Austrotherm márkanév egyet jelent a minőséggel, gyártásban és szolgáltatásban egyaránt. Ezt bizonyítja a 2010-ben elnyert Business Superbrands cím.  

 

Weber Terranova-korszerű vízszigetelések-című szakmai bemutató és előadás

2011.02.15.-én ismét képzés: Korszerű Vízszigetelések (Saint Gobain Weber Terranova szakembereivel)

Részletes program megtekinthető itt: Weber korszerű vízszigetelés

Jelentkezési határidő: 2011. Február 10.

  • Jelentkezni lehet az alábbi linkre kattintva.
  • Részvétel természetesen díjtalan!
  • Helyszín: 2518 Leányvár, Bécsi út 7.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Leier kémény-építő képzés 2011.01.24.

2011.01.24.-én Leier kémény-építő képzést tartunk!

Részletes programot itt találjátok: leier_kémény_képzés

  • Jelentkezni lehet az alábbi linkre kattintva
  • Részvétel természetesen díjtalan!
  • Helyszín: 2518 Leányvár, Bécsi út 7.

Minden érdeklődőt szerettel várunk!

Powered by WordPress | Site by numedia