Saint-Gobain Kft. ismertető

A Terranova termékek sikeres pályafutása több mint 100 éve kezdődött, amikor 1893-ban Bajorországban először gyártottak Terranova néven nemesvakolatot.

1978-ban Pilisvörösváron épült fel Magyarország első vakolatgyára, ahol a Terranova márkanév alatt elkezdődött a nemesvakolat gyártása.

A Terranova Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb építőipari márkaneve. Az elmúlt évtizedek alatt eladott több mint 65 millió négyzetméternyi homlokzat tette azt lehetővé, hogy a Terranova fogalommá, a nemesvakolat pedig a hétköznapokban a színes, tartós színvakolatok szinonimájává váljon.

Termékeik az ország szinte minden pontján megtalálhatók az Építőanyagkereskedésekben, tüzéptelepeken és szakkereskedésekben.

A piacon töltött évek felgyülemlett és összegyűjtött szakmai tudását és tapasztalatait felhasználva ma már olyan termékpalettával, technológiával és szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyek a homlokzatképzés, homlokzat-felújítás és hidegburkolás teljes területét lefedi.

Nemzetközi háttér

Terveik megvalósításához biztos szakmai hátteret ad az Európa, Afrika, Ázsia és Latin-Amerika több mint 35 országában működő Weber vállalatcsoport, amelynek 1993 óta a középeurópai korábbi Terranova leányvállalatok is tagjai. A francia Weber konszern a világ vezető gyártói közé tartozik az építési megoldások területén. A Weber átfogó tapasztalatai minden vállalatának segítenek kifejleszteni a lehető legjobb, helyi megoldásokat, így az ásványi vakolatok, felújító rendszerek és hidegburkolati megoldások területén egyaránt, új, innovatív, ellenőrzött technológiákkal jelenhettek meg a magyar piacon. A Weber a világ egyik vezető iparvállalatának, a Saint-Gobain csoportnak a tagja. A vállalatcsoport a világ több mint

70 országában, közel 207 000 alkalmazottat foglalkoztatva erős, stabil és biztonságos hátteret képez a vállalat számára, támogatja ambiciózus elképzeléseik megvalósítását.

Homlokzati megoldásaik:

Az egyes műszaki funkciók célja nem csupán a homlokzatok védelme, hanem – a minőségi munka kritériumaihoz igazodva – az esztétika is fontos szerepet játszik.

 • Felújítás: a világ minden táján felöltözteti a homlokzatokat, miközben a már meglévő építészeti értékek semmit sem veszítenek stílusukból.
 • Új vagy régi családi ház, lakás, ipari vagy kereskedelmi épület a fekvés, a színek és a vakolat strukturális egységének megteremtésével egyben összhangot is teremt.

Ezáltal a Weber a lehetőségek és megoldások teljes választékát nyújtja (vakolatok, ásványi, szerves kötésű és ásványi-szerves kötésű felületképzések) az alábbi területeken:

 • az alapfelületek előkészítése
 • lábazati burkolatok
 • díszítések
 • homlokzatok védelme
 • külső hőszigetelés.

Hidegburkolati megoldások

Minden a hidegburkolással vagy természetes kőburkolatok készítésével kapcsolatos problémára alkalmazható megoldást kínál a Weber, legyen az új vagy felújítás előtt álló felület.
Hidegburkolási rendszereik, kiegészítőik és speciális eszközeik palettájának összeállításánál az alábbi kritériumokat tartották szem előtt:

 • a hidegburkolat bármilyen típusú alapon jól alkalmazható legyen
 • a díszítő és technikai illesztések lépést tartsanak az esztétika egyre magasodó elvárásaival
 • a páratartalom vagy a hanghatások elleni szigetelés is megoldott legyen
 • végül, de nem utolsó sorban pedig a könnyű tisztíthatóság elvárását fogalmaztuk meg.

A műszaki habarcsok

A műszaki habarcsok a kis barkács-munkáktól a nagy infrastrukturális fejlesztések nehéz-munkájáig (autópályák, hidak, stb.) az építkezés miden fázisában jelen vannak. Alkalmazásukkal Partnereink időt és pénzt takaríthatnak meg. Ezenfelül pedig habarcsaik lehetőséget kínálnak a könnyű rögzítésre, a szerelésre, alapozásra, szigetelésre, simításra, egyengetésre, erősítésre, nedvesség elleni szigetelésre és vízállóság biztosítására is. A Weber – ahogyan a világ piacvezető habarcsgyártójától ez elvárható – a megoldások teljes tárházát nyújtja annak érdekében, hogy a magas fokú technológiák alkalmazásával bármilyen műszaki igénynek – legyen az kézi vagy mechanikai felhordási módszer – megfelelhessen.

Powered by WordPress | Site by numedia